«

»

apr 08

Fortsättningskurs i nosework avklarad

Nu var det avslutning på Thinas och min fortsättningskurs i nosework. Vi hade en liten minitävling med alal de fyra momenten och dessutom några säkringsövningar på slutet.

Laila och Doris.

Klart är att söken tar på krafterna. På en riktig tävling är det självklart mycket längre tid mellan momenten, och tid och vatten är som bekant det som kan hjälpa hunden att återhämta sig mellan sök.

Trots ansträngningarna höll hundarna ihop på ett bra sätt, vilket tyder på att de tränats lagom varligt för att bygga upp uthålligheten. Bra jobbat, alla deltagare!

För dig som vill öka uthålligheten hos din hund gäller det att till en början göra enkla sök men flera på raken. Förr eller senare måste du ändå öka svårighetsgraden när du bygger uthållighet, och det som kan hjälpa hunden är smellerburken (men det räcker med en sniffning), vandringen och startrutinen. Se till att starta i motvind om du är utomhus. En sökplan kan också underlätta om du har en stor yta att söka av. Ha alltid ett reservsök på lut ifall hunden skulle överväldigas. Det kan räcka med en enda låda – allt för att hunden ska lyckas.

Astrid och Edvin.

Det har varit otroligt roligt att få vara med på de här hundarnas resa – så duktiga de är, och så fina förare de har!

Thina och jag önskar er lycka till i er fortsatta träning och hoppas att vi ses snart igen!

Kommentera